Sanna Marin Valkeakoskella 8.3.

Sdp:n puoluenvaltuuston 2 varapuheenjohtaja, Valkeakosken oma eduskuntavaaliehdokas, Joni Kumlander toivotti lämpimästi Sdp:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marinin tervetulleeksi Valkeakoskelle näin Naistenpäivänä.

Pääministeri piti poliittisen tilannakatsauksen ja kertoi Sdp:n tulevasta suunnasta.

Valkeakosken Sanomat (lähde: https://www.valkeakoskensanomat.fi/uutiset/art-2000009440263.html) referoi puhetta:

”Marin kertasi, miten sosiaalidemokraattien arvoja on hallituskaudella käytännössä toteutettu. Jokaiselle lapselle on esimerkiksi palautettu oikeus varhaiskasvatukseen huoltajien työmarkkina-asemaan katsomatta. Hän muistutti toisella asteella tehdystä historiallisesta oppivelvollisuusuudistuksesta, jolla oppivelvollisuutta laajennettiin. ”Se on ollut myös tasa-arvoteko, koska nyt kaikki oppimateriaalit ovat nuorille ja perheille maksuttomat.”

Marin sanoi, että leikkausten sijasta suomalaisten pitää valita toinen tie, koska finanssikriisin jälkeisillä leikkauksilla Suomi vain kituutti, kun muu Eurooppa poli jo kasvussa. SDP:n vaalilupauksena hän esitti 80 prosentin työllisyysasteen saavuttamista ja kasvua. Hänen mukaansa puolue on valmis myös sopeutustoimiin, mutta oikealta kuultuja maltillisempiin. ”Puuttuisimme verotuksen porsaanreikiin.”

Pääministeri sanoi olevansa ylpeä siitä, että Suomi on päättänyt hakea Naton jäsenyyttä. ”Meillä on kykyä yhtenäisyyteen.” Hän sanoi, että myös Ukrainalla on oikeus valita ja rakentaa oma tulevaisuutensa.”

Paikalla oli saapunut myös muita eduskuntavaaliehdokkaita Ilmari Nurminen, Tuula Petäkoski-Hult, Hanna Laine, Taru Tolvanen, Lauri Lyly ja Pia Viitanen, myös Marko Asell oli paikalla.