Kuntavaaliehdokas Ramona Rautanen – Lapsissa on tulevaisuutemme ja heidän tulevaisuutensa on täällä. Millaisen Valkeakosken haluamme jättää jälkeemme?

Etusivu,Kuntavaalit 2021

Ramona Rautanen, ikä 25 vuotta
Ensimmäiseltä ammatiltani olen kokki, mutta tällä hetkellä opiskelen nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi koulutussopimuksella Valkeakosken kaupungin nuorisotoimella (arvioitu valmistumisajankohta 05/21).

Perheeseeni kuuluu 1,5-vuotias poika, koira ja kaksi kissaa. Asumme Sointulassa, jossa olenkin asunut lähes koko ikäni muutamaa ”välivuotta” lukuun ottamatta.
Sen ajan, jonka löydän harrastamiselle, käytän mieluiten yhdistys- ja järjestötoimintaan. Pitkäaikaisimpana harrastuksenani on partio Valkeakosken Korvenkävijöissä, uusimpana tuttavuutena nuorkauppakamaritoiminta Valkeakoskella. Ratsastan, mutta enää harvakseltaan, ja jalkapalloa potkin kesäisin Kortteliliigassa.

Nuorisovaltuuston jälkeen (2013–14) piti hetki odotella seuraavia kuntavaaleja, mutta nyt viimeiset neljä vuotta olen ollut mukana päätöksenteossa; teknisen lautakunnan ja vammaisneuvoston jäsenenä sekä varajäsenenä kaupunginvaltuustossa ja – hallituksessa.

Unelmieni Valkeakoskella vallitsee tasa-arvo kaikkien ihmisten välillä, palvelut löytyvät läheltä ja ympäristö on siisti ja viihtyisä. Lasten on turvallista kasvaa nauttien laadukkaista kouluista ja päiväkodeista henkilökuntineen, laajasta harrastusvalikoimasta sekä meitä ympäröivistä, puhtaista metsistä ja järvistä. Näihin asioihin pääsen toivottavasti vaikuttamaan yhteistyössä muiden valtuutettujen kanssa.

Henkilökohtaiset tavoitteeni vastaavat pitkälti Suomen partiolaisten kuntavaalitavoitteita, ja liityinkin mukaan partioehdokkaaksi. Lisää partioehdokkuudesta voit lukea sivulta https://www.partio.fi/nyt/partioehdokkaat/

”Meillä on oikeus katsoa alaspäin johonkin ihmiseen vain silloin, kun aiomme nostaa hänet ylemmäksi.”
– Jesse Jackson