Seurakuntavaalit

Etusivu

 

 

 

LÄMMIN KIITOS KAIKILLE ÄÄNESTÄJILLE!

Seurakuntavaltuutettumme v 2019-2023:

Joni Kumlander, Pekka Järvinen, Erkki Eteläniemi, Ella Eloranta, Sari Ilovuori ja Hannu Jokinen. Varajäsenet: Pentti Hupanen, Sari Veuro, Nita Käkönen ja Niko Suokas.

SEURAKUNTA – YHTEISVASTUUN YHTEISÖ

Seurakuntavaaleissa valitaan kirkkovaltuuston ja seurakuntaneuvoston jäsenet eli luottamushenkilöt. He suunnittelevat, kehittävät ja ohjaavat seurakunnan toimintaa sekä päättävät monista keskeisistä seurakunnan/seurakuntayhtymän hallintoon ja talouteen liittyvistä asioista.

Voit äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa ympäri Suomen, mutta voit antaa äänesi vain oman seurakuntasi ehdokkaalle.
Vaalipäivänä sunnuntaina 18.11. äänestäminen tapahtuu kotiseurakuntasi äänestyspaikassa klo 11–20.

Ennakkoäänestysaika on tiistaista lauantaihin 6.–10.11.2018

Luottamushenkilöt päättävät esimerkiksi

Luottamushenkilöt äänestävät myös kirkolliskokousvaaleissa eli valitsevat päättäjät kirkon ylimpään päättävään elimeen. Kirkolliskokous päättää esimerkiksi kirkon oppiin liittyvistä kysymyksistä ja koko kirkon taloudesta.

Me haluamme kutsua kirkkoon kuuluvia jäseniämme ja kannattajiamme mukaan ja vaikuttamaan kirkon työhön sekä paikallisesti että laajemmin kirkon piirissä. Valitut edustajamme vaikuttavat myös hiippakuntavaltuuston ja kirkolliskokouksen vaaleissa sekä piispanvaaleihin. Paikallisilla vaaleilla vaikutetaan siis koko kirkon suuntaan ja kirkon uudistumiseen.

Kirkon työstä ja tehtävistä voidaan käydä ja käydään yhteiskunnallista keskustelua, mutta päätöksenteko opillisista kysymyksistä kuuluu kirkon omalle hallinnolle.

ME TOIMIMME SEN KIRKON PUOLESTA, JOSSA

Klikkaa tästä auki Sdp:n seurakuntavaaliohjelma

Seurakuntavaalien yhteyshenkilö: Erkki Eteläniemi 0400 631 723 erkki.etelaniemi@gmail.com

Kommentoi