Valtuustoaloite: Pia Hänninen ym.: Skeittipuisto myös kaupungin pohjoispuolelle

Aloitteet

KV 11.9.2017

Liikennepuiston ja Tehtaan kentän välisen sillan pohjoispuolella asuu noin 450 alle 18 vuotiasta valkeakoskelaista, ja kaupungin pohjoissuunta kasvaa edelleen tulevan kaavoituksen ansiosta tuoden varsinkin lapsiperheitä lisää. Alueella on monenlaisia vapaa-ajanvietto paikkoja eri ikäryhmille, mutta nuorisoikäisiltä puuttuu liikunnallinen matalan kynnyksen kokoontumispaikka. Apialla on oma skeittipuisto, mutta se on liian kaukana täältä Roukosta katsottuna eikä Apianniemen alue levottomuuksineen valitettavasti houkuttele lähtemään sinne saakka.

UKK-instituutin suositusten mukaan 7-18 – vuotiaiden tulisi liikkua vähintään 1-2 tuntia päivittäin, ja tämän tulisi olla monipuolista liikuntaa. Isoa osaa koskilaisista nuorista ei tavoiteta urheiluseuratoiminnan kautta eikä kaikilla perheillä ole valitettavasti taloudellisesti mahdollisuutta antaa lapsien harrastaa. Skeittipuisto on matalan kynnyksen liikuntapaikka, johon on helppo tulla, se on aina auki ja maksuton.

Silläpä esitämme valtuustoaloitteena, että myös Valkeakosken kaupungin pohjoispuolen nuorille rakennetaan lähiliikuntapaikka, skeittipuisto.

 

Kommentoi